wtorek, 22 stycznia 2013

Sałatka z tuńczyka na ciepło i zimno

Tą sałatkę można podawać na zimno jako śniadanie/kolacja lub na ciepło jako obiad.


  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki mozzarelli light
  • bazylia
  • sól, pieprz
Do sałatki pekinka

Do obiadu makaron ( oczywiście własnej roboty lub owsiany lub na skrobi kukurydzianej )


Mieszamy tuńczyka z pokrojonymi w kostkę pomidorami , wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i pokrojoną w kosteczkę mozzarelle. Doprawiamy do smaku przyprawami i ziołami.

Do sałatki dodajemy poszatkowaną pekinkę a do dania obiadowego makaron gotujemy i ciepły wykładamy na resztę , wtedy fajnie roztopi się mozzarella. :)

Można też wszystko lekko podsmażyć na patelni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj