poniedziałek, 21 stycznia 2013

Bułka tarta - lepsza od prawdziwej

Bułka tarta otrębowa jest na prawdę świetna, bo jest bardziej chrupiąca od zwykłej




I etap

  • Chleb
  • Maszynka do mielenia lub tarka

  1. Resztki chleba, którego nie zjedliśmy kroimy na małe kawałki lub cienkie kromki – to ważne, bo chleb jest bardziej mokry niż „zwykły” wiec suszy się tez dłużej
  2. Układamy na grzejniku w zimę a w lato w suszarce do owoców lub na słońcu na parapecie
  3. Kiedy będzie się kruszył, – czyli będzie bardzo wysuszony mielimy go w maszynce do mielenia mięsa lub na tarce (szkoda paluchów )
  4. Tak przygotowaną bułkę wkładamy do szczelnego pojemnika

Świetnie nadaje się do wszystkiego, do czego wcześniej używaliśmy zwykłej buki no i chlebek się nie marnuje


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj