piątek, 25 stycznia 2013

Pomidorowa z parówkami


I faza

Porcja dla 2 osób
  • Cebula
  • 300 gram parówek z fileta
  • Pol litra wody
  • Kostka rosołowa o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielski
  • Łyżka Vegety
  • 1 łyżka papryki (słodką, gdy zupa ma być łagodną, ostrej, gdy pikantna)
  • Szczypta majeranku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

    1. Cebule obrać, drobno posiekać, chwile smażyć na patelni, po czym zalać ja 1/8 szklanki wody i dusić aż do odparowana wody często mieszając.
    2. Parówki pokroić na cienkie plasterki podsmażyć z cebulą
    3. W garnku zagotować wodę z kostka rosołowa i przyprawami
    4. Dodać cebule i parówki gotować 5 minut
    5. Dodać koncentrat i gotować kolejne 5 minut
    6. Jeśli ktoś lubi „zabielona” można dodać trochę mleka 1,5%

smacznego 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj