II faza
SKŁADNIKI:
Na farsz:
- 2 duże cebule
- opakowanie szpinaku mrozonego - najlepiej w lisciach
- sól i pieprz
- łyżka oliwy
- serek kanapkowy - o malej zawartości tłuszczu - może być ze szczypiorkiem
http://anazaba.blogspot.com/2013/03/nalesniki-ciasto.html

JAK ZROBIĆ:
- Upiec naleśniki
- Cebulę pokroic w kostkę
- Czosnek przecisnąć przez praske.
- Na patelni na łyżce oliwy podsmażyc cebule razem z czosnkiem,
- Wrzucic na patelnie szpinak ( można go wczesniej rozmrozic albo wrzucic zamrozony)
- Smażyć do momentu aż szpinak zrobi się mięciutki -posolić i popieprzyć
- Naleśnik posmarowac cienka warstwa serka, nastepnie układac szpinak - jak na zdjeciu
- Zwijac w ruloniki, przeciąć na pół
- OPCJONALNIE - Wstawić do piekarnika - 200stopni - na 10 minut, aby były chrupiące