Faza I
- opakowanie serka sernikowego - tym Emilki
- 4 płaskie łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
- 5 tabletek słodzika - rozpuszczonego w malej ilości ciepłej wody
- 0,5 łyżeczki kakao odtłuszczonego
- aromat banan
- aromat marcepan lub krówka
- Serek, mleko i rozpuszczony słodzik zmiksować na gładki krem
- Połowę masy odłożyć do osobnej miseczki
- Do pozostałej dodać przesiane przez sitko kakao i Odrobinę aromatu marcepanowego
- Do jasnej masy dodać aromat bananowy
- Włożyć najlepiej do przezroczystych miseczek na dole masa ciemna na gorze jasna - którą dodatkowo dla efektu wizualnego posypujemy kakao ale tylko w ten sposób aby powstały kropeczki a nie aby zakryć całą białą masę
Można oczywiście użyć innych aromatów ale to połączenie jest bardzo dobre
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz