poniedziałek, 21 stycznia 2013

Deser marcepan/krówka - banan

Faza I 



  • opakowanie serka sernikowego - tym Emilki
  • 4 płaskie łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
  • 5 tabletek słodzika - rozpuszczonego w malej ilości ciepłej wody
  • 0,5 łyżeczki kakao odtłuszczonego
  • aromat banan
  • aromat marcepan lub krówka
  1. Serek, mleko i rozpuszczony słodzik zmiksować na gładki krem
  2. Połowę masy odłożyć do osobnej miseczki
  3. Do pozostałej dodać przesiane przez sitko kakao i Odrobinę aromatu marcepanowego
  4. Do jasnej masy dodać aromat bananowy
  5. Włożyć najlepiej do przezroczystych miseczek na dole masa ciemna na gorze jasna - którą dodatkowo dla efektu wizualnego posypujemy kakao ale tylko w ten sposób aby powstały kropeczki a nie aby zakryć całą białą masę
deser pycha wiec polecam
Można oczywiście użyć innych aromatów ale to połączenie jest bardzo dobre

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj