Śniadanie
- dwa duże plastry łososia wędzonego
- ząbek czosnku
- 1/2 cebuli
- 200 gram szpinaku - świeżego
- 1/2 małej cytryny
- 3 łyżki twarogu sernikowego - typ Emilki
- płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego, sól
- Drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnie z kilkoma kroplami oliwy
- Szpinak dokładnie myjemy i zostawiamy same liście - siekamy je drobno
- Na patelnie dodajemy rozdrobniony szpinak i smażymy na małym ogniu aż liście zupełnie zmiękną
- Całość polewany sokiem z wyciśniętej cytryny oraz doprawiamy sola i pieprzem cytrynowym
- Zostawiamy do ostygnięcia
- Plaster łososia kładziemy na desce układamy na nim masę szpinakową a na jednym brzegu układamy twaróg, Zwijamy tak aby po zwinięciu twaróg znalazł się w środku naszej roladki
Dla ładnego efektu możemy przewiązać roladkę szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz