wtorek, 29 stycznia 2013

Roladka Łososiowa

II FAZA
Śniadanie

  • dwa duże plastry łososia wędzonego
  • ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 200 gram szpinaku - świeżego
  • 1/2 małej cytryny
  • 3 łyżki twarogu sernikowego - typ Emilki
  • płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego, sól
  1. Drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnie z kilkoma kroplami oliwy
  2. Szpinak dokładnie myjemy i zostawiamy same liście - siekamy je drobno
  3. Na patelnie dodajemy rozdrobniony szpinak i  smażymy na małym ogniu aż liście zupełnie zmiękną
  4. Całość polewany sokiem z wyciśniętej cytryny oraz doprawiamy sola i pieprzem cytrynowym
  5. Zostawiamy do ostygnięcia
  6. Plaster łososia kładziemy na desce układamy na nim masę szpinakową a na jednym brzegu układamy twaróg, Zwijamy tak aby po zwinięciu twaróg znalazł się w środku naszej roladki

Dla ładnego efektu możemy przewiązać roladkę szczypiorkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj