poniedziałek, 28 stycznia 2013

Omlet z parówkami i warzywami

Omlet można podawać na słodko i jako pożywne śniadanie lub nawet obiad. Oto jedna z wariacji:

Omlet

  • 1 parówka z fileta 
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 ogórek konserwowy
  • parę oliwek

Parówkę, paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Oliwki w krążki.

Omlet podsmażamy lekko na jednej stronie żeby dół się ściął a góra była rzadka.
Wrzucamy składniki na rzadką stronę i smażymy dalej. Jak na gorze zacznie się ścinać to obracamy i smażymy na 2 stronie.

Dobrym sposobem na obrócenie omletu praktykuje Gorden Ramsey . Na patelnie kładziemy talerz i obracamy patelnie do góry nogami przerzucając omlet na talerz a potem z talerza zsuwamy omlet z powrotem na patelnie i smażymy 2 stronę.


3 komentarze:

  1. musiał być bardzo dobry!;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam pytanko,a gdzie kupujesz te parówki z fileta? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Parówki z fileta kupuje w makro, ale zapewne są też w jakimś markecie
    tu znalazlam w sieci piotr i pawel

    https://www.e-piotripawel.pl/zakupywroclaw/towar/parowki-drobimex-z-filetem-z-kurczat/253920

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj