Omlet
- 1 parówka z fileta
- 1/4 papryki czerwonej
- 1 ogórek konserwowy
- parę oliwek
Parówkę, paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Oliwki w krążki.
Omlet podsmażamy lekko na jednej stronie żeby dół się ściął a góra była rzadka.
Wrzucamy składniki na rzadką stronę i smażymy dalej. Jak na gorze zacznie się ścinać to obracamy i smażymy na 2 stronie.
Dobrym sposobem na obrócenie omletu praktykuje Gorden Ramsey . Na patelnie kładziemy talerz i obracamy patelnie do góry nogami przerzucając omlet na talerz a potem z talerza zsuwamy omlet z powrotem na patelnie i smażymy 2 stronę.
musiał być bardzo dobry!;)
OdpowiedzUsuńmam pytanko,a gdzie kupujesz te parówki z fileta? :)
OdpowiedzUsuńParówki z fileta kupuje w makro, ale zapewne są też w jakimś markecie
OdpowiedzUsuńtu znalazlam w sieci piotr i pawel
https://www.e-piotripawel.pl/zakupywroclaw/towar/parowki-drobimex-z-filetem-z-kurczat/253920