czwartek, 31 stycznia 2013

Posset Cytrynowy

Ten fajny przepis inspirowany jest pomysłem Gordona, oczywiście został zmodyfikowany aby był dietetyczny



  • 1/3 cytryny
  • 5-6 tabletek słodzika pokruszonego na pył (ja to robię w moździerzu)
  • 250g serka sernikowego typ Emilki
  • barwnik spożywczy zieleń pistacjowa
  • otręby granulowane (skoro można jeść  jogurt owocowy, garść otrębów z suszonymi owocami tez nie zaszkodzi)

  1. Serek mieszamy ze słodzikiem
  2. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny - sprawdzamy smak bo nasz posset musi być jednocześnie słodki i kwaśny
  3. Połowę masy delikatnie wkładamy do wysokiego kieliszka lub szklanki
  4. Posypujemy otrębami
  5. Do pozostałej części masy dodajemy barwnik - dokładnie mieszamy na jednolity krem
  6. Kładziemy na górze
Możemy jeść zaraz po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce

Smacznego

A jak wam się podoba?


1 komentarz:

  1. Ta zielona masa na wierzchu wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj