SKŁADNIKI:
- opakowanie kotletów sojowych a'la schabowe
- litr wody
- kostka rosołowa
- liść laurowy i ziele angielskie
- sol, pieprz
- bułka tarta
- łyżeczka oliwy
JAK ZROBIĆ:
- Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostkę rosołową, sól, pieprz, ziele angielskie i przyprawy
- Gdy woda zacznie się gotować do powstałego rosołku wrzucamy kotlety sojowe i mieszamy (tak aby wszystkie były mokre
- gotujemy przez około15 minut na małym ogniu pod przykryciem
- Wylewamy kotlety na sitko i zostawiamy aby nie były za mokre
- Następnie panierujemy - najpierw w jajku potem w bułce
- Na patelnie wlewamy łyżeczkę oliwy i rozsmarowujemy na całej powierzchni
- Smażymy z obu stron co jakiś czas obracając
uwielbiam kotlety sojowe. Są bardzo zdrowe i do tego smaczne :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie
moda-na-zdrowie.blogspot.com
Kocham kotlety sojowe i zawsze przygotowuję je w podobny sposób! :)
OdpowiedzUsuń