poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Kotlety sojowe

II faza





SKŁADNIKI:
  • opakowanie kotletów sojowych a'la schabowe
  • litr wody
  • kostka rosołowa
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sol, pieprz
  • bułka tarta
  • łyżeczka oliwy







JAK ZROBIĆ:
  1. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostkę rosołową, sól, pieprz, ziele angielskie i przyprawy
  2. Gdy woda zacznie się gotować do powstałego rosołku wrzucamy kotlety sojowe i mieszamy (tak aby wszystkie były mokre
  3. gotujemy przez około15 minut na małym ogniu pod przykryciem
  4. Wylewamy kotlety na sitko i zostawiamy aby nie były za mokre
  5. Następnie panierujemy - najpierw w jajku potem w bułce
  6. Na patelnie wlewamy łyżeczkę oliwy i rozsmarowujemy na całej powierzchni
  7. Smażymy z obu stron co jakiś czas obracając















2 komentarze:

  1. uwielbiam kotlety sojowe. Są bardzo zdrowe i do tego smaczne :)

    Zapraszam do siebie

    moda-na-zdrowie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham kotlety sojowe i zawsze przygotowuję je w podobny sposób! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj