II faza
SKŁADNIKI:
Na farsz:
- 2 duże cebule
- opakowanie szpinaku mrozonego - najlepiej w lisciach
- sól i pieprz
- łyżka oliwy
- serek kanapkowy - o malej zawartości tłuszczu - może być ze szczypiorkiem
http://anazaba.blogspot.com/2013/03/nalesniki-ciasto.html

JAK ZROBIĆ:
- Upiec naleśniki
- Cebulę pokroic w kostkę
- Czosnek przecisnąć przez praske.
- Na patelni na łyżce oliwy podsmażyc cebule razem z czosnkiem,
- Wrzucic na patelnie szpinak ( można go wczesniej rozmrozic albo wrzucic zamrozony)
- Smażyć do momentu aż szpinak zrobi się mięciutki -posolić i popieprzyć
- Naleśnik posmarowac cienka warstwa serka, nastepnie układac szpinak - jak na zdjeciu
- Zwijac w ruloniki, przeciąć na pół
- OPCJONALNIE - Wstawić do piekarnika - 200stopni - na 10 minut, aby były chrupiące
Bardzo fajny przepis na wykorzystanie szpinaku :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńCześć:)
Chciałbym Cię serdecznie zaprosić do rejestracji na forum skierowanym szczególnie do blogerów, gdzie możesz się dzielić swoją wiedzą i wsparciem:
www.twojasylwetka.cba.pl
doskonały przepis, nie jadłam jeszcze nigdy takich rolad ..
OdpowiedzUsuńWychodzą Ci bardzo ładne naleśniki. Już wiem skąd moje współlokatorki wzieły ten przepis :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak. Gdzie kupiłaś patelnie na której smażysz naleśniki?
OdpowiedzUsuńLubię, ale jakoś ostatnio zapomniałam o nich. Kiedy tylko pojawi się świeży, ogródkowy szpinak na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPrzepyszne...
OdpowiedzUsuńSzpinak pyszny i samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń