czwartek, 11 kwietnia 2013

Placuszki selerowe

II faza



SKŁADNIKI:

  • 1 średni seler
  • 1 jajko
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 duża łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy ( do smażenia )
  • Przyprawa do ziemniaków
  • Sól,pieprz



JAK ZROBIĆ:

  1. Selera obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
  2. Mieszamy razem z pozostałymi składnikami
  3. Masa musi wyjść dość ścisła ( w razie rzadkiej dosypujemy mąki )
  4. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy
  5. Placki nakładać dużą łyżką
  6. Smażyć z obu stron do momentu aż się zrumienią


Smakują prawie jak ziemniaczane ;) Smacznego !






3 komentarze:

  1. Wyglądają zabójczo! Chyba wiem, co będę jadła w sobotę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. nie lubie selera, ale to wydaje sie byc smakowite! [kropkapeel.blog.pl]

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj