sobota, 6 kwietnia 2013

Zupa Marokańska z soją i cynamonem

Faza II



SKŁADNIKI:
  • łyżka oliwy z oliwek
  •  duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 gram soi
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • chili w płatkach
  • łyżeczka cynamonu
  • kolendra (z młynka lub suszona w proszku)
  • zioła prowansalskie
  • 2 tabletki słodziku
  • sól i pieprz

 JAK ZROBIĆ:

  1. Soje namoczyć w litrze przygotowanej wody i zostawić na noc do nasiąknięcia
  2. Rano przepłukać soję pod bieżącą wodą
  3. Cebulę i czosnek posieka
  4. W garnku na oliwie smażyć przez około 2 min cebulę, czosnek i chili
  5. Doda soję i smażyć kolejne 2 min
  6. Wlać litr gorącej wody i wrzucić kostkę rosołową - gotować 5 minut
  7. Dodać koncentrat pomidorowy, słodzik i przyprawy
  8. Całość zblenderować i gotować na małym ogniu około 15minut
  9. Podawać gorące, można posypać kolendrą 




4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj