środa, 10 kwietnia 2013

Kotlety mielone z jajkiem

I faza



SKŁADNIKI:

  • 500g mięsa mielonego wołowego lub drobiowego
  • 6-8 jajek przepiórczych ( dostępne w Tesco )
  • 1 duże jajko
  • Bułka tarta
  • Przyprawa do mielonego
  • Sól,pieprz


JAK ZROBIĆ:

  1. Mielone wkładamy do miski, dodajemy jedno zwykłe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy
  2. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
  3. Jajka gotujemy na twardo
  4. Na ręku robimy płaskie placki z mięsa i na środek wkładamy 1 jajko ( jeśli nie masz jajek przepiórczych możesz włożyć 1/2 lub 1/4 zwykłego jajka )
  5. Lepimy kulkę z mięsa i panierujemy w bułce tartej
  6. Smażymy na dość niskim ogniu często obracając
  7. Możemy podawać z  kopytkami

Oczywiście kotlety możemy zrobić także na dzień warzywny z frytkami i surówką :)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj