SKŁADNIKI:
- 500g mięsa mielonego wołowego lub drobiowego
- 6-8 jajek przepiórczych ( dostępne w Tesco )
- 1 duże jajko
- Bułka tarta
- Przyprawa do mielonego
- Sól,pieprz
JAK ZROBIĆ:
- Mielone wkładamy do miski, dodajemy jedno zwykłe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy
- Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
- Jajka gotujemy na twardo
- Na ręku robimy płaskie placki z mięsa i na środek wkładamy 1 jajko ( jeśli nie masz jajek przepiórczych możesz włożyć 1/2 lub 1/4 zwykłego jajka )
- Lepimy kulkę z mięsa i panierujemy w bułce tartej
- Smażymy na dość niskim ogniu często obracając
- Możemy podawać z kopytkami
Oczywiście kotlety możemy zrobić także na dzień warzywny z frytkami i surówką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz