środa, 10 kwietnia 2013

Kopytka 2 - z twarogiem




SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki skrobi ziemniaczanej
  • 150g twarogu chudego
  • 2 jajka
  • Sól




JAK ZROBIĆ:

  1. Wszystkie składniki ręcznie zagnieść na jednolitą masę
  2. Podzielić na 4 części
  3. Blat można oprószyć mąką kukurydzianą
  4. Z każdej części uformować podłużny wałek, lekko spłaszczyć z góry nożem lub tłuczkiem
  5. Ciąć po skosie
  6. Wrzucić do gotującej się i osolonej wody
  7. Gotować 3-5 minut

Myślę, że podobnie zrobię też leniwe tylko oczywiście z większą ilością twarogu ale to za jakiś czas ;)






4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj