poniedziałek, 11 lutego 2013

Wołowina w sosie pieczarkowym z kopytkami

Faza I


SKŁADNIKI:

  • wołowina około 250g
  • przyprawa do mięsa duszonego lub do gulaszu
  • mała cebula
  • 1 korniszon
  • sos pieczarkowy (dieta dukana)
  • odrobina oliwy - mniej niż jedna łyżeczka

JAK ZROBIĆ:

  1. Wołowinę kroimy w małe kawałki posypujemy przyprawą i odstawiamy na chwilę
  2. Cebulę w pióra
  3. Podsmażamy wołowinę na patelni razem z cebulą
  4. Ogórka kroimy w małą kostkę i wrzucamy na patelnie
  5. Sos pieczarkowy dokładnie mieszamy w 250 ml letniej wody
  6. Wlewamy sos na patelnie, mieszamy razem z wołowiną i cebula przez około 1-3 minut ( tak aby sos dobrze zgęstniał
  7. Podajemy gorące z kopytkami  - pycha



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj