niedziela, 10 lutego 2013

Szynka w galarecie z warzywami



Kolejna już odsłona galaretek na śniadania lub kolacje:




SKŁADNIKI:

  • 4-5 plasterków szynki drobiowej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 jajko
  • Oliwki
  • Kostka o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Żelatyna



  1. Zagotować jajko na twardo
  2. Połówkę jajka ułożyć na dnie miseczki żółtkiem do podłoża
  3. Szynkę i paprykę pokroić w paseczki
  4. Ułożyć wokół jajka na ściankach miseczki
  5. Pokroić oliwki i dołożyć do miseczki
  6. Zagotować kostkę
  7. Jak bulion ostygnie i będzie się ścinać, przelać do miseczki.
  8. Wstawić na noc do lodówki




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj