Faza I
- 300g serka twarogowego typ Emilki 300g
- 300 ml mleka
- 12-14 tabletek słodzika
- 2 łyżeczki żelatyny
- aromat spożywczy
- barwnik
- Zalać żelatynę 50ml mleka by napęczniała
- Pozostałe mleko zagotować wrzucić do niego słodzik i dobrze wymieszać.
- Połączyć z żelatyną i dokładnie ją rozpuścić
- Wciąż mieszając - ja użyłam trzepaczki - stopniowo dodawać twaróg
- Gdy masa będzie jednolita podzielić ja na 3 części - do każdej dodać inny barwnik i inny smak (u mnie zielony i pistacja, karmelowy i toffi, czerwony i truskawka)
- Miseczki wykładamy folia spożywczą i wlewamy do nich nasze serniczki
- Wstawiamy na noc do lodówki
- Następnego dnia wykładamy na talerzyk - smacznego
Kolory ma ten deser niesamowite, ta zieleń jest oszałamiająca :)
OdpowiedzUsuń