piątek, 15 lutego 2013

Kolorowe pianki - prawie jak ptasie mleczko :)




Faza I




  1. Zalać żelatynę 50ml mleka by napęczniała
  2. Pozostałe mleko zagotować wrzucić do niego słodzik i dobrze wymieszać.
  3. Połączyć z żelatyną i dokładnie ją rozpuścić
  4. Wciąż mieszając - ja użyłam trzepaczki - stopniowo dodawać twaróg
  5. Gdy masa będzie jednolita podzielić ja na 3 części - do każdej dodać inny barwnik i inny smak (u mnie zielony i pistacja, karmelowy i toffi, czerwony i truskawka)
  6. Miseczki wykładamy folia spożywczą i wlewamy do nich nasze serniczki
  7. Wstawiamy na noc do lodówki
  8. Następnego dnia wykładamy na talerzyk - smacznego

1 komentarz:

  1. Kolory ma ten deser niesamowite, ta zieleń jest oszałamiająca :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj