SKŁADNIKI ( na około 9 nafaszerowanych połówek ) :
- 4 jajka
- 5 plasterków szynki drobiowej
- Szczypiorek
- Jogurt naturalny
- Bułka tarta
- Sól,pieprz
- Gotujemy 3 jajka na twardo
- Ugotowane na twardo jajka w skorupkach przekrawamy na pół i kroimy w małą kosteczkę
- Skorupki zostawiamy do faszerowania :)
- Do miseczki siekamy szczypiorek , drobno pokrojoną w kostkę szynkę i dokładamy pokrojone jajka
- Dodajemy około 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- Wbijamy 1 jajko surowe
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
- Jak masa jest za luźna dosypujemy bułki tartej żeby całość połączyła się na bardziej sztywno
- Gotową masę przekładamy łyżeczką do naszych skorupek, starajmy się żeby masa była równo z brzegami i jeszcze na górę posypujemy bułką tartą.
- Tak przygotowane skorupki kładziemy farszem do dołu na patelni dość dobrze rozgrzanej i smażymy około 5-7 minut .
Ale pychotka !
Pamiętajcie o naszych zwierzakach, pieski lubią surowe jajko które daje lepszy błysk ich sierści :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz