piątek, 8 lutego 2013

Jajka faszerowane



SKŁADNIKI ( na około 9 nafaszerowanych połówek ) :


  • 4 jajka
  • 5 plasterków szynki drobiowej
  • Szczypiorek
  • Jogurt naturalny
  • Bułka tarta
  • Sól,pieprz


  1. Gotujemy 3 jajka na twardo
  2. Ugotowane na twardo jajka w skorupkach przekrawamy na pół i kroimy w małą kosteczkę
  3. Skorupki zostawiamy do faszerowania :)
  4. Do miseczki siekamy szczypiorek , drobno pokrojoną w kostkę szynkę i dokładamy pokrojone jajka
  5. Dodajemy około 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  6. Wbijamy 1 jajko surowe
  7. Doprawiamy solą i pieprzem
  8. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
  9. Jak masa jest za luźna dosypujemy bułki tartej żeby całość połączyła się na bardziej sztywno
  10. Gotową masę przekładamy łyżeczką do naszych skorupek, starajmy się żeby masa była równo z brzegami i jeszcze na górę posypujemy bułką tartą.
  11. Tak przygotowane skorupki kładziemy farszem do dołu na patelni dość dobrze rozgrzanej i smażymy około 5-7 minut .


Ale pychotka !




 Pamiętajcie o naszych zwierzakach, pieski lubią surowe jajko które daje lepszy błysk ich sierści :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj