wtorek, 5 lutego 2013

Sałatka z mortadelą


Składniki:

1/2 pekinki
300g mortadeli
1 mała papryka zielona
1 średni pomidor ( ja zimą używam małe na gałązce ok 5-7 szt )
2 ogórki  konserwowe lub kiszone
Oliwki
Jogurt naturalny
Przyprawa do kefiru i twarożku

Pokroić wszystkie składniki w kostkę. Jogurt wymieszać z przyprawa i połączyć z resztą. Szyba sałatka do pracy.



2 komentarze:

  1. z mortadelą? :) nieźle... ale osobiście wolę wiedzieć co jem... nie lubię wszelkich mielonych i mixowanych mięs... bo kto wie co tam mamy:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Można dodać szynki drobiowej pokrojonej w grubsza kostkę. Teraz chyba jedząc cokolwiek nie jesteś pewna co jesz...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj