środa, 6 lutego 2013

Galaretka owocowa

Galaretka owocowa nadaje się na deser lub do ciasta - pycha

  • 2 torebki herbaty owocowej (swój ulubiony smak)
  • Łyżka żelatyny
  • Słodzik w tabletkach 3-4 w zależności jak słodką lubimy

    1. Herbatę zaparzyć w kubku z około 200 ml wody pod przykryciem
    2.  Gdy będzie już esencjonalna, ale wciąż gorącą wsypać żelatynę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia
    3. Przelać do pojemniczka/miseczki lub zostawić w kubku
    4. Wstawić na noc do lodówki

Ja robiłam cynamon jabłko, toffi karmel, śliwka cynamon . . . itp. I zawsze były pyszne
Można na górę położyć łyżkę jogurtu naturalnego gęstego i zetrzeć odrobinę sparzonej skorki z cytryny


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj