SKŁADNIKI:
- 2 ćwiartki z kurczaka
- garść pędów bambusa
- 1/4 małej kapusty pekińskiej
- 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1/4 szklanki wody
- 1 arkusz glonu nori - jako dekoracja
- sos sojowy 3 łyżki
- kolendra
- sól i pieprz
JAK ZROBIĆ:
- Z ćwiartek z kurczaka wyciąć całe mięso, pokroić je w kostkę
- Do miseczki wlać sos sojowy i wrzucić kurczaka, posypać przyprawami, przykryć folia spożywczą i włoży na godzinę do lodówki
- W tym czasie upiec cienkie naleśniki
- Pekinkę i pędy bambusa pokroić drobno
- Na patelni smażyć mięso aż zacznie się rumienić, dodać warzywa
- W szklance rozrobić wodę z mąką ziemniaczaną
- Gdy warzywa będą już miękkie wlać mieszankę mąki i wody i szybko mieszać (mąka sklei nasz farsz)
- Farsz wkładać we wcześniej przygotowane naleśniki i zawijać szczelnie
- Na koniec owinąć glonami nori i obsmażyć na patelni z obu stron
Jest naprawdę pyszne i bardzo przypomina smak sajgonek
Świetny pomysł
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuń