SKŁADNIKI:
- 1 pierś z kurczaka
- Mąka kukurydziana
- Bułka tarta - moja
- jajko
- przyprawa do kurczaka lub delikata
sos biały
- jogurt naturalny
- czosnek
- sól i pieprz
- oregano
- ketchup
- sól i pieprz
- cebula suszona
JAK ZROBIĆ:
- Mieszamy bułkę tartą 2/3 z mąką 1/3
- Pierś kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą
- Do miseczki wbijamy jajko, roztrzepujemy i wrzucamy pierś
- Następnie panierujemy w mieszance butki i mąki
- Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 40 minut w temperaturze 190-200 stopni, wkładamy do nagrzanego piekarnika
- Do czasu aż będą chrupiące
- Aby zrobić sosy mieszamy razem wszystkie składniki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz