SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- mąka kukurydziana około szklanki
JAK ZROBIĆ:
- Wszystkie składniki dokładnie miksujemy - ciasto musi być bardzo rzadkie prawie takie jak mleko, bo tylko wtedy naleśniki wyjdą cienkie. jeśli będzie za gęste dodajemy mleka - jeśli za rzadkie mąki - ja zawsze robię tak na oko
- Wlewamy cienką warstwę na bardzo rozgrzana patelnie. Ja wlewam "placek" na środek i przechylając patelnie rozlewam ciasto po całym spodzie patelni.
- Smażymy około minuty po jednej stronie do momentu aż ciasto zrobi się ścisłe i nie wyleje się w czasie przewracania na druga stronę
uwielbiam naleśniki ;)
OdpowiedzUsuńProsty , szybki i skuteczny przepis :)
OdpowiedzUsuńskrobia, maka i to wszytko procz otrębów w I fazie zabronione....
OdpowiedzUsuń