piątek, 19 kwietnia 2013

Muffinki piaskowe



SKŁADNIKI:
  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 10 tabletek słodziku
  • 12 łyżek skrobi kukurydzianej
  • sok z połowy cytryny
  • skórka starta z cytryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia

JAK ZROBIĆ:
  1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni
  2. Białka z dodatkiem szczypty soli ubi na sztywna pianę
  3. Dodać słodzik i powoli wlewać żółtka
  4. Wciąż ubijając dodać skrobię, cytrynę oraz skórkę z cytryny i proszek do pieczenia.
  5. Jednolitą masę przelać do foremek od mufinek 
  6. piec około 30-40 minut
 Są smaczne ale na 2 dzień mogą być twarde, więc zjadamy na świeżo





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj