niedziela, 21 kwietnia 2013

Drożdżówki z twarogiem


SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 7-8 tabletek rozpuszczonego słodzika
  • 1 czubata łyżka budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka drożdży suszonych
  • ok 150  gram twarogu
  • 2 jajka
  • aromat cytrynowy  

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

  • ok. 150 gram twarogu
  • słodzik 5 tabletek
  • 1 czubata łyżeczka budyniu




JAK ZROBIĆ:

  1. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia
  2. Białka ubić, resztę składników na ciasto zmiksować. Gdy masa będzie jednolita wymiesza ja z ubitymi białkami za pomocą łyżki
  3. nakładać na blachę, piec około 20 minut, 
  4.  Wszystkie składniki na masę serową zmieszać
  5. Gdy ciasto zacznie się rumienić nakładamy na górę masę serową i pieczemy około 10 minut







3 komentarze:

  1. mniam, super pomysł na lekkie drozdżówki ;0

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj zrobiłam...wyszło 6 bułeczek - trochę grubszych jak na zdjęciu...powiem jedno PYYYCHAAAAA... polecam...i dziękuję za Twoje fajne przepisy, które ułatwiają trwanie w diecie - na Dukanie schudłam 31kg;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. To wspaniale i bardzo się ciesze, ze moje przepisy się przydają :)
    Bo chce aby dieta była fajna i ciekawa bo wtedy łatwiej jest dojść do celu

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj