SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 7-8 tabletek rozpuszczonego słodzika
- 1 czubata łyżka budyniu waniliowego
- 1 łyżeczka drożdży suszonych
- ok 150 gram twarogu
- 2 jajka
- aromat cytrynowy
SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:
- ok. 150 gram twarogu
- słodzik 5 tabletek
- 1 czubata łyżeczka budyniu
JAK ZROBIĆ:
- Piekarnik rozgrzać do 175 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia
- Białka ubić, resztę składników na ciasto zmiksować. Gdy masa będzie jednolita wymiesza ja z ubitymi białkami za pomocą łyżki
- nakładać na blachę, piec około 20 minut,
- Wszystkie składniki na masę serową zmieszać
- Gdy ciasto zacznie się rumienić nakładamy na górę masę serową i pieczemy około 10 minut
mniam, super pomysł na lekkie drozdżówki ;0
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobiłam...wyszło 6 bułeczek - trochę grubszych jak na zdjęciu...powiem jedno PYYYCHAAAAA... polecam...i dziękuję za Twoje fajne przepisy, które ułatwiają trwanie w diecie - na Dukanie schudłam 31kg;-)
OdpowiedzUsuńTo wspaniale i bardzo się ciesze, ze moje przepisy się przydają :)
OdpowiedzUsuńBo chce aby dieta była fajna i ciekawa bo wtedy łatwiej jest dojść do celu