wtorek, 2 kwietnia 2013

Hamburgery - wyśmienite ! Na każdą okazje



Te hamburgery to mistrzostwo świata ! Pasują na każdy dzień oraz na każdą porę dnia :)

Możecie je zjeść na obiad, na kolacje, na imprezie ze znajomymi - będą pod wrażeniem jak je podacie!

Można dowolnie dodawać składniki

na dzień proteinowy ( bez warzywny ) możemy użyć: 
  • cebulę
  • korniszona
  • ketchup
  • ser topiony light z Lidla


na dzień PW ( warzywny ) możemy szaleć do woli:

  • ser topiony light z Lidla
  •  cebula
  • korniszon
  • sałata
  • pomidor
  • lub inne warzywa jak ktoś lubi ( ale wg mnie hamburger nie może mieć za dużo dodatków )



Więc tak, najpierw pieczemy bułki do hamburgerów

Następnie robimy hamburgera wołowego wg przepisu Kingi lub kupujemy gotowe hamburgery w makro Stek Burger BOS  - oczywiście wołowe.Te z makro smakują jak z McDonalda! Są przepyszne a zapach po ich smażeniu zostaje w domu i czujemy się jak w dobrej knajpie podającej najlepsze hamburgery świata !



No i przystępujemy do dzieła :)

  1. Dolną część bułki smarujemy ketchupem, dalej kładziemy cebulkę pokrojoną w piórka  ( jak kto lubi może być świeża lub podsmażona ) i korniszona.
  2. Smażymy hamburgera wg instrukcji na opakowaniu lub wg posta. Na koniec smażenia kładziemy plasterek sera i rozpuszczamy go.
  3. Usmażonego już hamburgera kładziemy na bułkę i przykrywamy drugą. 
  4. Bułki raczej nie podsmażamy bo szybko się mogą spalić.
  5. Na dni warzywne oczywiście dodajemy plasterek pomidora i sałatę.


Delektujemy się smakiem wspaniałego hamburgera, znikają tak szybko, że aż szkoda je jeść.













2 komentarze:

  1. wyglądają super ;d ja już od dłuższego czasu myślę nad hamburgerem z kurczakiem w środku :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj