Te hamburgery to mistrzostwo świata ! Pasują na każdy dzień oraz na każdą porę dnia :)
Możecie je zjeść na obiad, na kolacje, na imprezie ze znajomymi - będą pod wrażeniem jak je podacie!
Można dowolnie dodawać składniki
na dzień proteinowy ( bez warzywny ) możemy użyć:
- cebulę
- korniszona
- ketchup
- ser topiony light z Lidla
na dzień PW ( warzywny ) możemy szaleć do woli:
- ser topiony light z Lidla
- cebula
- korniszon
- sałata
- pomidor
- lub inne warzywa jak ktoś lubi ( ale wg mnie hamburger nie może mieć za dużo dodatków )
Więc tak, najpierw pieczemy bułki do hamburgerów
Następnie robimy hamburgera wołowego wg przepisu Kingi lub kupujemy gotowe hamburgery w makro Stek Burger BOS - oczywiście wołowe.Te z makro smakują jak z McDonalda! Są przepyszne a zapach po ich smażeniu zostaje w domu i czujemy się jak w dobrej knajpie podającej najlepsze hamburgery świata !
No i przystępujemy do dzieła :)
- Dolną część bułki smarujemy ketchupem, dalej kładziemy cebulkę pokrojoną w piórka ( jak kto lubi może być świeża lub podsmażona ) i korniszona.
- Smażymy hamburgera wg instrukcji na opakowaniu lub wg posta. Na koniec smażenia kładziemy plasterek sera i rozpuszczamy go.
- Usmażonego już hamburgera kładziemy na bułkę i przykrywamy drugą.
- Bułki raczej nie podsmażamy bo szybko się mogą spalić.
- Na dni warzywne oczywiście dodajemy plasterek pomidora i sałatę.
Delektujemy się smakiem wspaniałego hamburgera, znikają tak szybko, że aż szkoda je jeść.
pyszne i zdrowe;)
OdpowiedzUsuńwyglądają super ;d ja już od dłuższego czasu myślę nad hamburgerem z kurczakiem w środku :)
OdpowiedzUsuń