niedziela, 8 września 2013

Ciasto z rabarbarem

Deser III faza



SKŁADNIKI:
  • Pęczek rabarbaru
  • Łyżka słodziku w proszku
  • 4 jajka
  • Pół szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Duża łyżka jogurtu naturalnego
  • 20 tabletek słodzika - rozpuszczonego w cieplej wodzie
  • łyżeczka cynamonu


JAK ZROBIĆ:
  1. Rabarbar umyć i pokroić na około 5 cm kawałki - wrzucić na max 5 minut do garnka z gotującą się wodą.
  2. Wyjąć i odstawić do ostygnięci, następnie zasypać słodzikiem w proszku i cynamonem
  3. Oddziel białka od żółtek
  4. Z białek ubij pianę, a żółtka wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  5. Następnie za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszaj pianę z masą - w ten sposób powstanie gotowe ciasto
  6. Do sylikonowej tortownicy wlej 1/2 masy, następnie rabarbar i na górę resztę masy
  7. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj