SKŁADNIKI:
- Pęczek rabarbaru
- Łyżka słodziku w proszku
- 4 jajka
- Pół szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki otrębów owsianych
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- Duża łyżka jogurtu naturalnego
- 20 tabletek słodzika - rozpuszczonego w cieplej wodzie
- łyżeczka cynamonu
JAK ZROBIĆ:
- Rabarbar umyć i pokroić na około 5 cm kawałki - wrzucić na max 5 minut do garnka z gotującą się wodą.
- Wyjąć i odstawić do ostygnięci, następnie zasypać słodzikiem w proszku i cynamonem
- Oddziel białka od żółtek
- Z białek ubij pianę, a żółtka wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Następnie za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszaj pianę z masą - w ten sposób powstanie gotowe ciasto
- Do sylikonowej tortownicy wlej 1/2 masy, następnie rabarbar i na górę resztę masy
- Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz