piątek, 29 marca 2013

Bułki do hamburgerów - lepsze niż w McDonaldzie :)


I faza

SKŁADNIKI:
  • 2 jajka
  • 4 łyżki otrębów owsianych
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 tabletki słodzika - rozpuszczonego w malej ilości cieplej wody
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • 150g serka homogenizowanego 0%


JAK ZROBIĆ:
  1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni
  2. Oddzielić białka od żółtek
  3. Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli
  4. Żółtka zmiksować z pozostałymi składnikami na jednolita masę
  5.  Za pomocą łyżki wymieszać z białkami
  6. Rozkłada łyżką placki na blasze wyłożonej pergaminem - mi wyszło 9 bułek
  7. piec około 20-25 minut
W czasie pieczenia pięknie wyrosną - jak prawdziwe bułki - potem niestety opadają :(




A w najbliższym czasie....hamburgery do tych bułek. Będzie naprawdę smacznie...!!! I pysznie :)

4 komentarze:

  1. Czekam z niecierpliwością na te hamburgery :)

    --
    Pozdrawiam i zapraszam również na kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat ostatnio z M. gadaliśmy o zrobieniu swoich hamburgerów, fajny przepis na bułki musimy skonfrontować z naszym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajna alternetywa! musze wyprobowac koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj