poniedziałek, 25 marca 2013

Pierś duszona w bulionie





SKŁADNIKI:

  • 2 małe piersi z kurczaka ( mogą być też udka )
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Imbir
  • Kolendra
  • Curry
  • Pieprz cayenne lub chili  
  • Trawa cytrynowa
  • Sos sojowy
  • Kostka bulionu drobiowego odtłuszczonego






JAK ZROBIĆ:

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wyciskamy czosnek
  2. Do wysokiego naczynia wrzucamy cebulę, czosnek, pół łyżeczki imbiru, trochę zmielonej kolendry, pół łyżeczki chili lub cayenne łyżeczkę curry i łyżkę stołową sosu sojowego. Całość blenderujemy na jednolitą masę
  3. Masę nakładamy na kawałki kurczaka, i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki
  4. Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dolewamy bulion i smażymy na średnim ogniu.






3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj