SKŁADNIKI:
- 2 małe piersi z kurczaka ( mogą być też udka )
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- Imbir
- Kolendra
- Curry
- Pieprz cayenne lub chili
- Trawa cytrynowa
- Sos sojowy
- Kostka bulionu drobiowego odtłuszczonego
JAK ZROBIĆ:
- Cebulę kroimy w drobną kostkę, wyciskamy czosnek
- Do wysokiego naczynia wrzucamy cebulę, czosnek, pół łyżeczki imbiru, trochę zmielonej kolendry, pół łyżeczki chili lub cayenne łyżeczkę curry i łyżkę stołową sosu sojowego. Całość blenderujemy na jednolitą masę
- Masę nakładamy na kawałki kurczaka, i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki
- Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dolewamy bulion i smażymy na średnim ogniu.
uwielbiam kurczaka;)
OdpowiedzUsuńja tez :) z chęcią wypróbuje ten przepis!
OdpowiedzUsuńjeeeeejku takie smakowitości :D
OdpowiedzUsuń