SKŁADNIKI:
- Duża pierś z kurczaka
- Feta light
- Przyprawa do kurczaka
- Sol i pieprz
- Pergamin (papier do pieczenia
- Pierś dzielimy na dwie mniejsze (tak żeby został jeden cycek :)
- Za pomocą bardzo ostrego noża nacinamy taka kieszonkę
- W środek wkładamy fetę
- Całość obsypujemy przyprawami
- Z pergaminu wycinamy dość duże kawałki - żeby zmieściła się pierś na zakładkę, delikatnie zawijamy pierś
- Smażymy na patelni około 10-15 minut na średnim ogniu
Można na normalnej patelni? Można na oliwie smażyć?
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie i smażone bez tłuszczu. Pycha :)
OdpowiedzUsuńNo niestety na normalnej patelni będzie się przypalać :(
OdpowiedzUsuńAle można smażyć zrobić taka sztuczkę i polewać co jakiś czas mala ilością wody - będzie to działało jak warstwa przeciw przywieraniu
A oliwa dopiero od drugiego etapu
uwielbiam kurczaka uwielbiam fete a w ducecie to juz ekstaza :)
OdpowiedzUsuń