środa, 15 maja 2013

Pierś nadziewana fetą

I faza

SKŁADNIKI:
  • Duża pierś z kurczaka
  • Feta light
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sol i pieprz
  • Pergamin (papier do pieczenia
JAK ZROBIĆ:

  1. Pierś dzielimy na dwie mniejsze (tak żeby został jeden cycek :)
  2. Za pomocą bardzo ostrego noża nacinamy taka kieszonkę
  3. W środek wkładamy fetę
  4. Całość obsypujemy przyprawami
  5. Z pergaminu wycinamy dość duże kawałki - żeby zmieściła się pierś na zakładkę, delikatnie zawijamy pierś
  6. Smażymy na patelni około 10-15 minut na średnim ogniu






4 komentarze:

  1. Można na normalnej patelni? Można na oliwie smażyć?

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie i smażone bez tłuszczu. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No niestety na normalnej patelni będzie się przypalać :(
    Ale można smażyć zrobić taka sztuczkę i polewać co jakiś czas mala ilością wody - będzie to działało jak warstwa przeciw przywieraniu

    A oliwa dopiero od drugiego etapu

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam kurczaka uwielbiam fete a w ducecie to juz ekstaza :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj