środa, 15 maja 2013

Krem ( pianka ) czekoladowy

Deser



SKŁADNIKI:
  • 400ml kefiru
  • 6 tabletek słodzika
  • Kakao
  • Aromat sypki czekoladowy
  • Łyżka żelatyny
JAK ZROBIĆ:
  1. Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody
  2. Do wysokiego naczynia wlewamy kefir
  3. Dosypujemy kakao, aromat czekoladowy i słodzik rozpuszczony w niewielkiej ilości wrzącej wody
  4. Całość mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy ( próbujemy czy smak nam odpowiada, ewentualnie dodajemy któregoś ze składników )
  5. Na końcu dodajemy chłodną żelatynę i mieszamy z resztą
  6. Całość pozostawiamy w lodówce na parę godzin ( najlepiej zrobić to rano, na deser po obiedzie albo wieczorem na 2 dzień )



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj