nagrzewamy toster najlepiej z powłoką teflonową - musi byc bardzo nagrzany, żeby nasz tost nie przywierał
- 1 jajko
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- otręby pszenne (ilość zależy od wielkości jajka)
- przyprawy wg uznania
wlewamy za pomocą łyżki do tostera na jeden trójkącik, dość długo pieczemy i gotowe
Wkradła się literówka w tytule posta ("przenny") ;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńok dzięki , już poprawiłam ;)
OdpowiedzUsuńA ile tych otrębów ma być dla jajka o średniej wielkości? Bo nie orientuję się kompletnie, a jutro chcę zacząć dietę.
OdpowiedzUsuńA ile tych otrębów ma być dla jajka o średniej wielkości? Bo nie orientuję się kompletnie, a jutro chcę zacząć dietę.
OdpowiedzUsuńIle otrebow n ajedno średnie jajko?
OdpowiedzUsuń