poniedziałek, 14 stycznia 2013

Tost pszenny



nagrzewamy toster najlepiej z powłoką teflonową - musi byc bardzo nagrzany, żeby nasz tost nie przywierał
  • 1 jajko
  • pół  łyżeczki  proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • otręby pszenne (ilość zależy od wielkości jajka)
  • przyprawy wg uznania
Wszystkie składniki mieszamy na jednolity krem który powinien być jak ciasto naleśnikowe, czyli nie za gęsty bo tost wyjdzie twardy

wlewamy za pomocą łyżki do tostera na jeden trójkącik, dość długo pieczemy i gotowe


5 komentarzy:

  1. Wkradła się literówka w tytule posta ("przenny") ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. ok dzięki , już poprawiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ile tych otrębów ma być dla jajka o średniej wielkości? Bo nie orientuję się kompletnie, a jutro chcę zacząć dietę.

    OdpowiedzUsuń
  4. A ile tych otrębów ma być dla jajka o średniej wielkości? Bo nie orientuję się kompletnie, a jutro chcę zacząć dietę.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile otrebow n ajedno średnie jajko?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj