środa, 16 stycznia 2013

Pieczeń rzymska czyli klops na I faze

Pieczeń rzymska czyli klops


  • 1 duża piers z kurczaka okolo 750g
  • jajko surowe
  • lyzka otrębów
  • 3 jajka ugotowane
  • majeranek
  • przyprawa do mielonego
  • sol, pieprz
  • 1 cebula

Wykładamy keksówke papierem do pieczenia lub używamy formy silikonowej
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza.

  1. Cebule kroimy w kostkę
  2. Pierś mielimy
  3. Mieszamy mielone mięso, pokrojoną cebule, surowe jajko, otręby i przyprawy
  4. Połowe powstałej masy wkładamy do keksówki
  5. Układamy po środku ugotowane jajka i przykrywamy pozostałą masa
  6. Góre posypujemy majerankiem
  7. Wstawiamy donagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-60 minut.
Możemy jeśc na ciepło z plackami czosnkowymi  lub poczekac aż ostygnie i kroic na kanapki

Smacznego

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj