środa, 16 stycznia 2013

Tartelki z serem i szynką

Tartelki z serem i szynką



Przygotowujemy ciasto do pizzy.
Rozkładamy je na okrągłą blache średnicy około 30cm ( zeby była dość cienka warstwa ciasta )

Pieczemy w 200 stopniach na opcji góra-dół około 15min aż ciasto zrumienieje.


Farsz ( na 2 osoby):


20-30 dag Szynki drobiowej 
20 dag Sera żółtego Piórko 
2 jajka
1 cebula posiekana w kostkę i podsmażona
2 łyżki jogurtu naturalnego
Szczypiorek wg uznania
Sól, pieprz

Całość mieszamy w misce , tak żeby uzyskać jednolitą masę.


Na podrumienione ciasto nakładamy farsz i pieczemy jeszcze koło 15-20min, aż całość się podpiecze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj