SKŁADNIKI:
- Kostka warzywna o obniżonej zawartości tłuszczu
- Litr wody
- 500 gram dyni - tylko jadalna cześć
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- Chili - przyprawa
- Kolendra mielona
- Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- 1 pomidor
- 1 łyżka oliwy
- Obrać cebule i pokroić w mała kostkę
- Dynię pokroić w średnią kostkę
- Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę oraz dynię aż lekko się opiecze
- W garnku zagotować wodę razem z kostką bulionową
- Wrzuci dynię i pokrojonego w kostkę pomidora
- Gotowa pod przykryciem aż dynie będzie całkowicie miękka
- Dodać przyprawy - tylko nie pieprz
- Zblenderowac całość
- Jeśli nasz krem będzie za rzadki odparować
- Po nałożeniu na talerz posypać pieprzem prosto z młynka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz