wtorek, 21 maja 2013

Pikantny krem z dyni

II faza


SKŁADNIKI:
  • Kostka warzywna o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Litr wody
  • 500 gram dyni - tylko jadalna cześć
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Chili - przyprawa
  • Kolendra mielona
  • Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka oliwy 
JAK ZROBIĆ:
  1. Obrać cebule i pokroić w mała kostkę
  2. Dynię pokroić w średnią kostkę
  3. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę oraz dynię aż lekko się opiecze
  4. W garnku zagotować wodę razem z kostką bulionową
  5.  Wrzuci dynię i pokrojonego w kostkę pomidora
  6. Gotowa pod przykryciem aż dynie będzie całkowicie miękka
  7. Dodać przyprawy - tylko nie pieprz
  8. Zblenderowac całość
  9. Jeśli nasz krem będzie za rzadki odparować
  10. Po nałożeniu na talerz posypać pieprzem prosto z młynka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj