poniedziałek, 20 maja 2013

Udka z kurczaka pieczone w ketchupie

I FAZA


Sam przepis na kurczaka jest na I fazę, proteinową. Ale ja wykorzystałam go na fazę PW :) Dlatego zdjęcia są z brokułem .

SKŁADNIKI:

  • 2 udka z kurczaka
  • Ketchup pikantny około 5-6 łyżek
  • Przeprawa do kurczaka
  • 1/4 szklanki wody
  • Woreczek do pieczenia

JAK ZROBIĆ:

  1. Udka myjemy i obsypujemy przyprawa do kurczaka
  2. Wkładamy do woreczka do pieczenia
  3. Wlewamy ketchup razem z woda
  4. Zawiązujemy worek klipsem i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  5. Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 45 minut
  6. Po upływie czasu rozcinamy cały worek tak aby udka wypadły do naczynia żaroodpornego
  7. Pieczemy kolejne 45 minut

Po tym czasie udka będą spieczone w keczupowej glazurze (pamiętajcie ze nie jemy skory)





3 komentarze:

  1. wygląda pyszniutko:) palce lizać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dlaczego nie jemy skóry ?...przeciez to najlepsze !...spróbuj..;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ponieważ Dukan zakazuje spożywanie skóry :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj