piątek, 8 marca 2013

Szaszłyki drobiowe

FAZA II




Można je grillować na patelni grillowej lub na raclette.

SKŁADNIKI:
  • 500g piersi z kurczaka
  • pół czerwonej papryki
  • 1/3 kiełbasy z fileta INDYKPOL
  • curry 
  • frytki lub pure
  • warzywa ( np brokuł )

JAK ZROBIĆ:
  1. Pierś kroimy na dużą kostkę, kiełbasę na cienki plastry a paprykę obieramy ze skórki (ja zawsze obieram) i również kroimy na duże kwadraty
  2. Pokrojona pieprz obsypujemy solą, pieprzem i curry - wstawiamy na godzinę do lodówki
  3. Wszystkie składniki nabijamy na patyki do szaszłyków i grillujemy (np na raclette)  
  4. Podajemy z frytkami lub pure i np brokułem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj