Na 4 ciastka
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 8 tabletek słodzika rozkruszonego lub rozpuszczonego w małej ilości ciepłej wody
- 2 łyżeczki drożdży suszonych
- 3 łyżki twarogu chudego
- 1 całe jajko
- 1 białko
- aromat cytryna
- twaróg (reszta z opakowania 250g)
- słodzik 4-5 tabletek
- aromat wanilia
- 1 łyżka budyniu
- 1 żółtko
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni
- Składniki na masę serowa zmiksować
- Oddzielić białka od żółtek
- Żółtka i resztę składników na bułki wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut
- Białka ubić
- Dodać ubite białka do masy i delikatnie wymieszać
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na niej masę - nie trzeba jej uklepywać sama się rozejdzie na płaskie
- Piec około 20 minut
- Po tym czasie wyjąć ciastka i położyć na nie kruszonkę
- Piec kolejne 10-15 minut do całkowitego zarumienienia naszych drożdżówek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz