wtorek, 10 grudnia 2013

Wołowina orientalna wg Pascala

FAZA II

Pyszne i Aromatyczne danie, wymyślone w oparciu o przepis Pascala Brodnickiego

SKŁADNIKI:
  • Wołowina 500g (może by takie gotowe mięso na gulasz)
  • 3-4 łyżek sosu sojowo-grzybowego 
  • 4 łyżki wody
  • 2 szczypty tymianku
  • 2 szczypty cząbru
  • odrobina białego pieprzu - najlepiej świeżo mielonego 
  • Łyżka oliwy
  • Kostka rosołowa(drobiowa lub grzybowa)
  • Gotowa mrożona Mieszanka Chińska (warzywa)
  • Ryż brązowy 
  • Biały pieprz, sól

JAK ZROBIĆ:

Dzień przed:
  1. Mięso kroimy w małą kostkę
  2. W miseczce przygotowujemy marynatę z podanych składników
  3. Zalewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki
 
  1. Następnego dnia podsmażamy mięso na oliwie
  2. Następnie w 350 ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową, powstały bulion wlewamy na patelnie i dusimy w nim mięso przez 40 minut - do miękkości
  3. Gdy prawie cały bulion odparuje mięso będzie już gotowe, wrzucamy na patelnie mieszankę warzyw doprawiamy solą i pieprzem
  4. Gdy wszystko będzie już miękkie podajemy z ryżem

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj