Pyszne i Aromatyczne danie, wymyślone w oparciu o przepis Pascala Brodnickiego
SKŁADNIKI:
- Wołowina 500g (może by takie gotowe mięso na gulasz)
- 3-4 łyżek sosu sojowo-grzybowego
- 4 łyżki wody
- 2 szczypty tymianku
- 2 szczypty cząbru
- odrobina białego pieprzu - najlepiej świeżo mielonego
- Łyżka oliwy
- Kostka rosołowa(drobiowa lub grzybowa)
- Gotowa mrożona Mieszanka Chińska (warzywa)
- Ryż brązowy
- Biały pieprz, sól
JAK ZROBIĆ:
Dzień przed:
- Mięso kroimy w małą kostkę
- W miseczce przygotowujemy marynatę z podanych składników
- Zalewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki

- Następnego dnia podsmażamy mięso na oliwie
- Następnie w 350 ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową, powstały bulion wlewamy na patelnie i dusimy w nim mięso przez 40 minut - do miękkości
- Gdy prawie cały bulion odparuje mięso będzie już gotowe, wrzucamy na patelnie mieszankę warzyw doprawiamy solą i pieprzem
- Gdy wszystko będzie już miękkie podajemy z ryżem
Bardzo smaczny przepis polecam dobry dietetyk
OdpowiedzUsuń