niedziela, 30 czerwca 2013

Kompot z jabłek i rabarbaru

FAZA III




Świetnie nadaje się na upały

SKŁADNIKI:
  • 6 dużych gałązek rabarbaru
  • 4-5 Jabłek - słodkich
  • około 2,5-3 l wody

JAK ZROBIĆ:

  1. Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy na 8 części
  2. Rabarbar myjemy i tniemy na około 2 cm kawałki
  3. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
  4. Gotujemy około 45 minut na małym ogniu
  5. Zostawiamy na noc w garnku
  6. Opcjonalnie można doprawić cynamonem lub słodzikiem gdy dla kogoś jest za mało słodki
  7. Rano zlewamy sam kompot do dzbanka i wstawiamy do lodowki

1 komentarz:

  1. nie lubie kompotów ale chyba czas przezruci sie na kompoty zamiast gotowych soków!

    Twój blog jest na liscie blogow fit www.blogifit.blogspot.com będzie mi bardzo miło jak umieścisz banerek na swoim blogu z aktywnym linkiem do strony, z gory dziękuję ! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj