SKŁADNIKI:
- 4 trójkąty serka topionego light
- 250g mięsa mielonego wołowego
- Vegeta lub inna przyprawa do zup
- Przyprawa do mielonego
- Kostka rosołowa
- Makaron ze skrobi kukurydzianej
JAK ZROBIĆ:
- W garnku zagotować ok 1,5 litra wody
- Wsypać przyprawę i kostkę rosołową, gdy zacznie się gotować wrzucić kostki serowe i mieszać do czasu ich całkowitego roztopienia się w zupie
- Mielone przyprawić przyprawa do mielonego
- Formować małe kulki, wrzucać je do gotującej się zupy
- Gotować na małym ogniu przez okolo10 minut
- Wrzucić makaron gotować kolejne 10 minut
Serdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu do akcji/konkursu "Wiosenne zupy". Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu: http://nietylkopasta.pl
OdpowiedzUsuń