poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Zupa serowa z klopsikami drobiowymi

I faza



SKŁADNIKI:

  • 4 trójkąty serka topionego light
  • 250g mięsa mielonego wołowego
  • Vegeta lub inna przyprawa do zup
  • Przyprawa do mielonego
  • Kostka rosołowa
  • Makaron ze skrobi kukurydzianej

 JAK  ZROBIĆ:

  1. W garnku zagotować ok 1,5 litra wody
  2. Wsypać przyprawę i kostkę rosołową, gdy zacznie się gotować wrzucić kostki serowe i mieszać do czasu ich całkowitego roztopienia się w zupie
  3. Mielone przyprawić przyprawa do mielonego
  4. Formować małe kulki, wrzucać je do gotującej się zupy
  5. Gotować na małym ogniu przez okolo10 minut
  6. Wrzucić makaron gotować kolejne 10 minut






1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu do akcji/konkursu "Wiosenne zupy". Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu: http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj