SKŁADNIKI:
- 1 pstrąg patroszony
- przyprawa do ryb
- mazeina lub mąka kukurdziana
- mieszanka warzyw dozwolonych (niezawierających ziemniaków, groszku i kukurydzy)
- Frytki
- jogurt naturalny
- pieprz cytrynowy
- świeży pieprz i sól
JAK ZROBIĆ:
- Wszstkie składniki na sos mieszamy i wstawiamy do lodówki
- Rybę filetujemy i dokładnie myjemy
- Obsypujemy przyprawami i odstawiamy na 5 minut
- Po tym czasie rozgrzewam patelnie a filety obtaczam w mazeinie
- Smażymy z obu stron, aż ryba będzie miała chrupiącą skórkę
I gotowe ! Widać ze nasz kuchenny filutek też ma ochotę na obiadek :)
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb, a podana z tymi warzywami prezentuje się jeszcze bardziej apetycznie :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :) Również bardzo lubię pstrąga szczególnie z grilla. Taki jak w Twoim przepisie z dodatkiem warzyw musi być naprawdę dobry :)
OdpowiedzUsuń