środa, 27 lutego 2013

Pstąg z warzywami i sosem

Faza II



 SKŁADNIKI:

  • 1 pstrąg patroszony
  • przyprawa do ryb
  • mazeina lub mąka kukurdziana
  • mieszanka warzyw dozwolonych (niezawierających ziemniaków, groszku i kukurydzy) 
  • Frytki
sos
  • jogurt naturalny
  • pieprz cytrynowy
  •  świeży pieprz i sól









JAK ZROBIĆ:
  1. Wszstkie składniki na sos mieszamy i wstawiamy do lodówki
  2. Rybę filetujemy i dokładnie myjemy 
  3. Obsypujemy przyprawami i odstawiamy na 5 minut
  4. Po tym czasie rozgrzewam patelnie a filety obtaczam w mazeinie
  5. Smażymy z obu stron, aż ryba będzie miała chrupiącą skórkę
warzywa gotujemy na parze lub w wodzie i podajemy razem z rybą , frytkami oraz sosem


 I gotowe ! Widać ze nasz kuchenny filutek też ma ochotę na obiadek :)



2 komentarze:

  1. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb, a podana z tymi warzywami prezentuje się jeszcze bardziej apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis :) Również bardzo lubię pstrąga szczególnie z grilla. Taki jak w Twoim przepisie z dodatkiem warzyw musi być naprawdę dobry :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj