FAZA III
SKŁADNIKI:
Na malinowy spód
- 150g świeżych malin
- 50 ml wina - do odparowania
- 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 8 tabletek rozpuszczonego słodzika
Na górę
- jogurt naturalny 200ml
- 3 tabletki słodzika rozpuszczonego w wodzie
- aromat waniliowy lub świeża wanilia
- garść świeżej bazylii bardzo drobno posiekanej
PRZYGOTOWANIE
- Maliny wrzucamy do rondelka razem ze słodzikiem
- Mąkę dokładnie mieszamy z winem
- Gdy maliny zaczną mocno się gotować dodajemy wino z mąką i Bardzo energicznie mieszamy (powstanie w ten sposób coś w rodzaju kisielu)
- Następnie przygotowujemy mus jogurtowy - mieszamy dokładnie wszystkie składniki ( jeśli będzie dla nas za mało słodkie dodajemy słodzik
- Na dno pucharka wlewamy maliny, na gore mus i gotowe
Można udekorować deser malinami lub bazylia
mmm uwielbiam takie desery :) kiedyś mój chłopak robił podobny, ale z musem z białej czekolady
OdpowiedzUsuńI takie deserki to jest mistrzostwo! :DD
OdpowiedzUsuńApetytu potrafisz narobić ;) uwielbiam takie połączenia. serdecznie dziękuję za komentarz naprawdę sprawiłaś mi ogromną przyjemność tymi słowami!;)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Widzę, że dekorujesz deser bazylią, wspomniałaś o bazylii na moim blogu w kwestii deserów. Jaki to daje smak? Aż boję się spróbować, bo bazylia zawsze kojarzyła mi się ze słonymi potrawami.
OdpowiedzUsuńpositiveattitudetowards.blogspot.com
Niektórych smaków nie da się opisać - i taka właśnie jest bazylia. Ja swoja sama wychowalnym :)
OdpowiedzUsuń