czwartek, 25 lipca 2013

Pierś zapiekana z żurawiną i szparagami


FAZA II lub III (gdy użyjemy żurawiny)







SKŁADNIKI


JAK ZROBIĆ

  1. Pierś nacieramy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na patelni z obu stron 
  2. Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 15-20 minut
  3. Wkładamy pierś do naczynia żaroodpornego i posypujemy żurawiną
  4. Na pierś kładziemy plastry polędwicy, następnie szparagi i serek pleśniowy
  5. Całość zalewamy zupą szparagową rozrobiona w 150-200 ml wody
  6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut

Jest pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeee

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj