FAZA II lub III (gdy użyjemy żurawiny)
SKŁADNIKI
- Pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka - najlepiej kamis kurczak złocisty
- Garść suszonej żurawiny
- szparagi białe
- zupa szparagowa w proszku dukana - 1/2 opakowania
- serek pleśniowy light z pieprzem
- polędwica sopocka drobiowa 2 plastry
JAK ZROBIĆ
- Pierś nacieramy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na patelni z obu stron
- Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 15-20 minut
- Wkładamy pierś do naczynia żaroodpornego i posypujemy żurawiną
- Na pierś kładziemy plastry polędwicy, następnie szparagi i serek pleśniowy
- Całość zalewamy zupą szparagową rozrobiona w 150-200 ml wody
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut
Jest pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeee
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz