wtorek, 2 kwietnia 2013

Hamburger wołowy Kingi

 Wyśmienity przepis Kingi z Master Chefa który idealnie pasuje do diety Dukana :)


SKŁADNIKI:

  • ok. 400 g antrykotu wołowego
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • sos Worcestershire
  • sól, pieprz



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Antrykot wołowy  mielimy w maszynce do mięsa razem z szalotką. 
  2. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i sosem Worcester oraz musztardą Dijon. 
  3. Ugniatamy chwilę z odrobiną zimnej wody, w celu zawiązania włókien kolagenowych. 
  4. Formujemy dwa burgery, o średnicy około 1 cm większej od bułki, wysoki  na ok 2 cm.
  5.  Hamburgery smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z każdej strony po ok 3-4 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj