środa, 5 czerwca 2013

Batonik żurawinowy z orzechami

Faza III



Jako,że w fazie III dopuszcza się jedzenie suszonej żurawiny i malej porcji orzechów to z nimi zrobimy batoniki :)

SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 6 łyżek mleka 2%
  • Słodzik 3 tabletki
  • Mleko w proszku 2 łyżki
  • Aromat żurawinowy
  • Pół kieliszka suszonej żurawiny
  • Pół kieliszka orzechów włoskich 
JAK ZROBIĆ:
  1. Żurawinę i orzechy kroimy drobno
  2. Do niedużego garnka wlać mleko, wsypać otręby,słodzik, orzechy i żurawinę
  3. Zagotować wciąż mieszając - gdy mleka będzie już bardzo mało wsypać mleko w proszku oraz aromat i wciąż intensywnie mieszać
  4. Odstawić do ostygnięcia
  5. Formować batonika którego następnie wkładamy do lodówki
  6. Gdy będzie już całkiem zimny można owinąć go folia spożywczą i zabrać ze sobą do pracy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj