środa, 5 czerwca 2013

Batonik -jako dzienna porcja otrębów

Faza I


To mój batonik który można jeść jako codzienna porcje otrębów, jest pycha.

SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 6 łyżek mleka 2%
  • słodzik 3 tabletki
  • mleko w proszku 2 łyżki
  • aromat karmelowy
JAK ZROBIĆ:
  1. Do niedużego garnka wlać mleko, wsypać otręby i słodzik
  2. Zagotować wciąż mieszając - gdy mleka będzie już bardzo mało wsypać mleko w proszku oraz aromat i wciąż intensywnie mieszać
  3. Odstawić do ostygnięcia
  4. Formować batonika którego następnie wkładamy do lodówki
  5. Gdy będzie już całkiem zimny można owinąć go folia spożywczą i zabrać ze sobą do pracy

1 komentarz:

  1. Ciekawy przepis :). Może kiedyś spróbuje, co prawda nie jestem na diecie białkowej, ale nie powinno mi zaszkodzić ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj