To mój batonik który można jeść jako codzienna porcje otrębów, jest pycha.
SKŁADNIKI:
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 6 łyżek mleka 2%
- słodzik 3 tabletki
- mleko w proszku 2 łyżki
- aromat karmelowy
- Do niedużego garnka wlać mleko, wsypać otręby i słodzik
- Zagotować wciąż mieszając - gdy mleka będzie już bardzo mało wsypać mleko w proszku oraz aromat i wciąż intensywnie mieszać
- Odstawić do ostygnięcia
- Formować batonika którego następnie wkładamy do lodówki
- Gdy będzie już całkiem zimny można owinąć go folia spożywczą i zabrać ze sobą do pracy
Ciekawy przepis :). Może kiedyś spróbuje, co prawda nie jestem na diecie białkowej, ale nie powinno mi zaszkodzić ;)
OdpowiedzUsuń