czwartek, 14 marca 2013

Pierś cafe de paris z fasolką



 



SKŁADNIKI:
  • pierś z kurczaka ok 250g
  • fasolka szparagowa 
  • przyprawa 'cafe de paris" (kupiona na allegro)
  • sól i pieprz
  • plasterek sera topionego light lub sera żółtego Piórko 
  • łyżeczka oliwy






JAK ZROBIĆ:
  1. Pierś kroimy w dość duże kawałki po skosie - mi z jednej piersi wyszły 4 kawałki 
  2. wkładamy do miseczki, doprawiamy sola pieprzem, przyprawa cafe de paris i wlewamy łyżeczkę oliwy
  3. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki
  4. Po tym czasie smażymy pierś na patelni teflonowej - jako, że kawałki są grube ja gdy się przyrumieni dolewamy 1/4 szklanki wody i wtedy pierś jest bardziej "mokra"
  5. W osolonym wrzątku gotujemy fasolkę do miękkości
  6. Podajemy wszystko razem, na gorącą fasolkę układamy kawałeczki sera










1 komentarz:

  1. Wygląda fantastycznie, ale nazwa trochę przeraża :)

    P.S. Zapraszam również do siebie na bloga: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj