piątek, 11 stycznia 2013

Piers w papirusie własnego wykonania


Piers w papirusie własnego wykonania

  Najpierw przygotowanie piersi - trzeba ja trochę rozbić jeśli jest za gruba, aby miała około 2cm. Następnie przyprawy tak wiec możemy użyć gotowej mieszanki przypraw, albo zrobić sobie kurczaka w curry lub w samej bazylii. dobrze jest przygotować pierś wcześniej aby "przeszła" ziołami. Minimum godzinę przed smażeniem. Tak przygotowana pierś wkładamy do lodówki.

Jako ze fixy do tanich nie należna najlepiej jest pociąć papier do pieczenia/pergamin na kwadraty dopasowane do naszych kawałków kurczaka

Tak przygotowanego kurczaka kładziemy na patelni - najlepiej teflonowej bez dodawania tłuszczu - bez obaw nic sie nie przypali i smażymy na połowie mocy naszej kuchenki przez okołu 10 minut (obracając co jakiś czas)

wychodzi świetny do tego można zrobić sosy
1. 3 łyżki jogurtu naturalnego + duży ząbek wyciśniętego czosnku + sól, pieprz
2. 3 łyzki jogurtu naturalnego + pol lyzeczki smazonej cebuli + sól, pieprz + pieprz cayene



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj