Faza II
- 2 oczyszczone filety z dorsza
- 2 duże cebule
- puszka pomidorów w puszce
- pół papryki
- kostka rosołowa o obniżonej zawartości tłuszczu
- sól i pieprz (najlepiej z młynka)
- 200 gram makaronu (owsiany albo własnej roboty)
- vegeta 1 łyżeczka
- przyprawa do ryb
- 1/2 cytryny
- Sprawdzić czy w filetach nie ma ości - ewentualnie wyjąć je pęsetą
- Filety pokroić na nieduże kawałki, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb - odstawić do lodówki na godzinę (wtedy ryba "przejdzie" przyprawami i będzie pyszna)
- W garnku zagotować 2l wody, wrzucić kostkę rosołową i dokładnie ją rozpuścić
- Cebulę obrać i pokroić w krążki, paprykę w kostkę
- Wrzucić do garnka razem z pomidorami, vegetą, gotować na małym ogniu aż do miękkości cebulki.
- Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu
- Do gotującej się zupy wrzucić wcześniej przygotowane filet i gotować 15 minut
- Zupę podawać na gorąco z makaronem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz